Laatste nieuws

EPV/NOM/BENG/SWK-prestatiemonitoring? Maak nooit gebruik van de wifi van de bewoner!

Bent u voor het innen van EPV, het geven van garanties en het bewaken van energieprestaties afhankelijk van energiemonitoring? Maak dan altijd gebruik van beveiligde verbindingen die onafhankelijk van de router van de bewoner tot stand komen.

Succesvolle training voor installateurs en beheerders van Mijnenergiebundel

Op 7 maart vond de eerste training van 2019 voor installateurs en beheerders van garantiepartijen en woningcorporaties plaats bij onze partner in Zwijndrecht. Deze training organiseren wij een paar keer per jaar, om de installatiepraktijk van de hardware en het beheerplatform van Mijnenergiebundel toe te lichten.

NOM-woning? EPV-inning voorkomt onbewust energiegedrag

In een nul-op-de-meter (NOM) woning wordt evenveel energie opgewekt als dat het huis nodig heeft voor het gebouwgebonden en huishoudelijke gebruik. Woningcorporaties kunnen een vergoeding van huurders vragen voor de investeringen om van sociale huurwoningen (bijna) nul-op-de-meter woningen (NOM) te maken. Met de Energie Prestatie Vergoeding (EPV) kan een deel van de investering vergoed worden én wordt de energieprestatie van een woning bewaakt met behulp van monitoring.