Nieuws & artikelen

Publicatie:

In een nul-op-de-meter (NOM) woning wordt evenveel energie opgewekt als dat het huis nodig heeft voor het gebouwgebonden en huishoudelijke gebruik. Woningcorporaties kunnen een vergoeding van huurders vragen voor de investeringen om van sociale huurwoningen (bijna) nul-op-de-meter woningen (NOM) te maken.

Publicatie:

Bent u werkzaam bij een woningcorporatie of bent u installateur? En maakt u gebruik van Mijnenergiebundel? Watch-E organiseert op donderdag 7 maart 2019 speciaal voor beheerders en installateurs van Mijnenergiebundel een trainingsdag in Arnhem met keuze uit twee trainingen.

Publicatie:

Watch-E monitort inmiddels meer dan één jaar verschillende projecten met Nul-op-de-Meter (NOM)-woningen. Hieruit blijkt dat 83,2% van deze woningen na dat jaar de nul-op-de-meter status heeft behaald (minimaal evenveel teruglevering als netverbruik). Dit hoeft niet te betekenen dat de resterende 16,8% niet goed functioneren.

Publicatie:

Lees hier het volledige artikel over de voordelen van Plug & Play aanlevering en monitoring met Mijnenergiebundel:

Publicatie:

Ook in Duitsland stijgt de interesse voor onafhankelijke en robuuste monitoring van energiezuinige woningen. Op het Duitse platform Home&Smart verscheen onlangs een artikel over Mijnenergiebundel.

Publicatie:

Onderstaand het artikel over de voordelen van objectieve monitoring met Mijnenergiebundel in het vakblad Klimaat & Sanitair (K&S). Lees over de strikte voorwaarde rondom monitoring binnen de EPV-wetgeving en hoe wij omgaan met privacygevoelige meetgegevens.

 

Publicatie:

Hogere hypotheek voor NOM-kopers

Publicatie:

Bewoners hebben op meerdere momenten behoefte aan ondersteuning bij de bewoning van hun zeer energiezuinige 0-opdemeter of BENG-woning en beheersing van de energiehuishouding.

Publicatie:

Groeiende markt

Steeds meer NOM-EPV-woningen worden uitgerust met meetapparatuur om de jaarlijkse toetsing op basis van de EPV-wetgeving te kunnen uitvoeren. TMX en Watch-E hebben inmiddels in korte tijd tientallen woningen voorzien van  hard- en software van Mijnenergiebundel™.

Publicatie:

Er is een aantal spelregels waar een woning aan moet voldoen wilt u als woningcorporatie gebruik maken van de "Energie Prestatie Vergoeding" (EPV). Weet u welke, soms technische, regels en voorwaarden dit zijn? En welke voorwaarden dit stelt aan uw eigen organisatie?

Publicatie:

Eind 2016 heeft Watch-E een nieuwe ketenpartner gevonden in TMX. TMX levert de hardware en communicatie voor Mijnenergiebundel, de EPV-manager waarmee garantiepartijen hun EPV-portfolio kunnen monitoren en bewaken.