Nieuws & artikelen

Publicatie:

Mijnenergiebundel geeft bewoners van een zeer energiezuinige NOM/BENG/EPV woning inzicht in zowel huishoudelijk als gebouw-gebonden energieverbruik, zonopwek en bijbehorende energiebundels.

Publicatie:

Het monitoren van de energiehuishoudingen van duizenden nul-op-de-meter (NOM) woningen, levert veel data. Door deze slim te ontsluiten en te presenteren kan men eenvoudig zien en vergelijken of het verbruik en de opwek van de woning aan de prognoses voldoet. Met de data kunnen afwijkingen gesignaleerd worden en diagnoses gesteld.

Publicatie:
Ook bij huurders van een nul-op-de-meter (NOM) woning valt een rekening van de energieleverancier op de deurmat. Sowieso voor de voorschotnota en bij hoger energieverbruik dan opwekking , moet er mogelijk bijbetaald worden. Daarop wil een huurder uiteraard graag invloed hebben.
Publicatie:
Wold & Waard renoveert 48 huurwoningen naar nul-op-de-meter (NOM) in 4 dorpen met 4 aannemers. Dit project gebruikt Wold & Waard om ervaring op te doen met het energieneutraal maken van woningen door energiezuinige en energieopwekkende aanpassingen.
Publicatie:
Bent u voor het innen van EPV, het geven van garanties en het bewaken van energieprestaties afhankelijk van energiemonitoring? Maak dan altijd gebruik van beveiligde verbindingen die onafhankelijk van de router van de bewoner tot stand komen.
Publicatie:

Op 7 maart vond de eerste training van 2019 voor installateurs en beheerders van garantiepartijen en woningcorporaties plaats bij onze partner in Zwijndrecht. Deze training organiseren wij een paar keer per jaar, om de installatiepraktijk van de hardware en het beheerplatform van Mijnenergiebundel toe te lichten.

Publicatie:
In een nul-op-de-meter (NOM) woning wordt evenveel energie opgewekt als dat het huis nodig heeft voor het gebouwgebonden en huishoudelijke gebruik. Woningcorporaties kunnen een vergoeding van huurders vragen voor de investeringen om van sociale huurwoningen (bijna) nul-op-de-meter woningen (NOM) te maken. Met de Energie Prestatie Vergoeding (EPV) kan een deel van de investering vergoed worden én wordt de energieprestatie van een woning bewaakt met behulp van monitoring.
Publicatie:
Bent u werkzaam bij een woningcorporatie of bent u installateur? En maakt u gebruik van Mijnenergiebundel? Watch-E organiseert op donderdag 11 april 2019 speciaal voor beheerders en installateurs van Mijnenergiebundel een trainingsdag in Arnhem met keuze uit twee trainingen.
Publicatie:
Watch-E monitort inmiddels meer dan één jaar verschillende projecten met Nul-op-de Meter (NOM)-woningen. Hieruit blijkt dat 83,2% van deze woningen na dat jaar de 0-op-de-meter status heeft behaald (minimaal evenveel teruglevering als netverbruik). Dit hoeft niet te betekenen dat de resterende 16,8% niet goed functioneren.
Publicatie:
Kamstrup bracht in samenwerking met Mijnenergiebundel het volgende artikel uit over het monitoring van nul-op-de-meter (NOM) woningen.
Publicatie:

Lees hier het volledige artikel over de voordelen van Plug & Play aanlevering en monitoring met Mijnenergiebundel:

Publicatie:

Ook in Duitsland stijgt de interesse voor onafhankelijke en robuuste monitoring van energiezuinige woningen. Op het Duitse platform Home&Smart verscheen onlangs een artikel over Mijnenergiebundel.