Laatste nieuws

NOM-woning? EPV-inning voorkomt onbewust energiegedrag

In een nul-op-de-meter (NOM) woning wordt evenveel energie opgewekt als dat het huis nodig heeft voor het gebouwgebonden en huishoudelijke gebruik. Woningcorporaties kunnen een vergoeding van huurders vragen voor de investeringen om van sociale huurwoningen (bijna) nul-op-de-meter woningen (NOM) te maken.

Met de Energie Prestatie Vergoeding (EPV) kan een deel van de investering vergoed worden én wordt de energieprestatie van een woning  bewaakt met behulp van monitoring.

Trainingsdag Mijnenergiebundel

Bent u werkzaam bij een woningcorporatie of bent u installateur? En maakt u gebruik van Mijnenergiebundel? Watch-E organiseert op donderdag 7 maart 2019 speciaal voor beheerders en installateurs van Mijnenergiebundel een trainingsdag in Arnhem met keuze uit twee trainingen.

Is uw NOM-woningportfolio echt nul-op-de-meter?

Watch-E monitort inmiddels meer dan één jaar verschillende projecten met Nul-op-de Meter (NOM)-woningen. Hieruit blijkt dat 83,2% van deze woningen na dat jaar de 0-op-de-meter status heeft behaald (minimaal evenveel teruglevering als netverbruik). Dit hoeft niet te betekenen dat de resterende 16,8% niet goed functioneren.